Tips om verktyg till dig som ska renovera badrum

  • 18 Mar, 2022

Flera olika verktyg

Om du ska göra en omfattande badrumsrenovering är det viktigt att du har ett antal verktyg hemma. Bra verktyg är A och O för att renoveringen ska gå så smidigt som möjligt. Tänk på att det är en del du inte får göra som privatperson när du ska renovera badrum. Det beror på att det handlar om ett våtutrymme där mycket måste vara fackmannamässigt utfört.

Allt för spackling

Om du ska sätta kakel i badrummet är det viktigt att du gör ett grundligt förarbete. Du ska även spackla väggarna. Om du känner dig det minsta osäker när du ska renovera badrum är det bättre att ta hjälp av en fackman. Men om du har lite erfarenhet kan du hitta allt för spackling och kakel när du letar efter byggvaror online. Se även till att du skyddar dina kläder och övriga delar av badrummet.

Du vet väl om att du kan få ett skatteavdrag för renovering i de flesta fall? Det kallas för ROT-avdrag och dras direkt på din slutfaktura. Det innebär att du kan få din renovering betydligt billigare än vad slutpriset egentligen skulle bli. Du kan alltid kontakta en hantverkare och be om en offert.

Lämpliga verktyg när du ska renovera badrum

När du ska göra en badrumsrenovering behöver du verktyg för att kunna sätta ditt toalettstol, duschslang och andra badrumsmöbler. Du behöver till exempel en borrmaskin och ett stort antal borrar. Andra verktyg som är lämpliga att ha till hands är bland annat kniv, hammare, olika tänger och skruvmejsel. För att montera en toalettstol är förberedande rengöring viktig innan du limmar och skruvar den på plats. Om den inte ska vara på samma plats som tidigare måste nya avlopp och rör förberedas.

Att välja rätt badrumsmöbler är en stor del av att göra en badrumsrenovering. Något så enkelt som ett nytt tvättställ kan ge badrummet en helt annat känsla. Därför behöver du inte bara rätt verktyg utan också lägga ner tid på att hitta rätt möbler. Fundera på vilken slags känsla du vill ha i badrummet innan du väljer.

Hämta inspiration till badrumsrenoveringen på nätet

När du ska renovera badrum är det bäst att inte göra några förhastade beslut. Ta det lugnt och titta på många inspirationsbilder på nätet. Om du tar hjälp av en hantverkare kommer de också ha tips och idéer på hur du kan göra. De har ofta lång erfarenhet och vet vilka lösningar som fungerar och vilka som kommer passa dig bäst.

Om du tar hjälp av en firma behöver du inte heller tänka på verktyg utan det sköter hantverkarna själva. Du kan alltså luta dig tillbaka och låta proffsen sköta allt.